LYSI ОМЕГА-3 ФОРТЕ, 64 капсули (1000 мг)

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Традиционно Чистo Натурално – Истинско исландско pибено масло

Омега-3 ФОРТЕ на LYSI е произведено от чисто рибено масло, получено от най-висококачествената суровина от Северния Атлантически океан, чрез използването на най-модерните технологии.

Омега-3 на LYSI е отличен източник на DHA мастни киселини, които играят важна роля в развитието на мозъка и централната нервна система и е доказано, че помагат за поддържане на добрата памет и дори в борба с някои форми на депресия. Друга мастна киселина, която е в състава на Омега-3, е ЕРА, за която е доказано, че играе важна роля за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Омега-3 мастните киселини са важни за:

  • Превенция на сърдечно-съдови заболявания и аритмии и подобряване на кръвообращението;
  • Нормализиране нивата на триглицеридите, високото кръвно налягане и холестерола;
  • Поддържане на доброто ставно здраве, като поради противовъзпалителните си ефекти, намаляват симптоми като сутрешната скованост и болките в ставите;
  • Доброто функциониране на мозъка, борбата с депресии, синдрома на хиперактивност с дефицит на внимание (ADHD) и други;
  • Увеличаване на имунитета и жизнеността. 

Администрацията по храните и лекарствата (FDA) в САЩ е заключила, че консумацията на омега-3 мастни киселини от рибено масло намалява риска от рецидив на исхемична болест на сърцето. Освен това, FDA прави предположението, че здравите хора, които консумират омега-3 мастни киселини от морски произход, е по-малко вероятно да страдат от исхемична болест на сърцето.

Многобройни експериментални изследвания показват, че високите нива на DHA подобряват мозъчните функции, повишават вниманието и жизнеността, устойчивостта на натоварване и стрес, намаляват риска от депресия, имат положително въздействие върху развитието на мозъка по време на пренаталния период, в последния триместър от бременността, когато у детето завършва неговото формиране. Затова се препоръчва допълнителен прием на Омега-3, както по време на бременността, така и след раждането.

Омега-3 полиненаситените мастни киселини може да облекчат някои форми на дерматит, да помогнат на пушачите срещу хронична обструктивна белодробна болест и да намалят вероятността от рецидив на болестта на Крон.

Изследвания, проведени от експерти в тази област, са установили, че човешкото тяло има голяма нужда от Омега-3 мастни киселини, които се откриват в около 60% от липидите в мозъка, ретината и в мембраните на всички клетки, поддържайки ги гъвкави и пропускливи.

Омега-3 DHA и ЕРА не могат да бъдат произведени от нашия организъм и поради това трябва да бъдат набавяни чрез храната или с качествени хранителни добавки като Омега-3 на исландския производител LYSI (ЛИЗИ).

Всяка капсула ОМЕГА–3 ФОРТЕ съдържа1000 mg от концентрирано чисто рибено масло

Състав на 1 капсула: 1 g рибено масло с 60% омега-3 EPA и DHA, желатин, влагозадържащ агент (глицерин), вода, 1,5 mg/g антиоксиданти (естествени токофероли).

Хранителна информация за 1 капсула:
Енергия                             42,8 kJ/10,4 kcal
Мазнини                               1 g, от които:
Наситени 0,09 g; Мононенаситени 0,18 g; Полиненаситени 0,73 g, от тях:
Омега-3 мастни киселини             0,620 g
                                                         EPА 0,310 g
                                                         DHA 0,205 g
Въглехидрати (в обвивката)                0,10 g
Протеини (в обвивката)                       0,24 g

Препоръчителна дневна доза за възрастни: 1 капсула. Дозата може да се раздели в отделни приеми и може да се приема преди или след храна. Опаковката съдържа 64 дневни дози.

Открийте тайната на ЖИЗНЕНОСТТА И ДЪЛГОЛЕТИЕТО с LYSI, ИСТИНСКО ИСЛАНДСКО РИБЕНО МАСЛО!

За МОЗЪКА, СЪРЦЕТО и ЗРЕНИЕТО

Този продукт е хранителна добавка. Приемът на хранителни добавки не бива да замества разнообразната и балансирана храна или здравословния начин на живот. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на хладно, сухо място, без пряка слънчева светлина. Пазете далеч от погледа и достъпа на деца.

Произведено и пакетирано: LYSI HF. Рейкявик, ИСЛАНДИЯ, www.lysi.is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *