LYSI ОМЕГА-3 РИБЕНО МАСЛО с лимонов вкус, 240 ml

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Традиционно Чистo Натурално – Истинско исландско pибено масло

Омега-3 с лимонов вкус на LYSI е произведено от чисто рибено масло, получено от най-висококачествената суровина от Северния Атлантически океан, чрез използването на най-модерните технологии.

Омега-3 на LYSI е отличен източник на DHA мастни киселини, които играят важна роля в развитието на мозъка и централната нервна система и е доказано, че помагат за поддържане на добрата памет и дори в борба с някои форми на депресия. Друга мастна киселина, която е в състава на Омега-3, е ЕРА, за която е доказано, че играе важна роля за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Омега-3 мастните киселини са важни за:

  • Превенция на сърдечно-съдови заболявания и аритмии и подобряване на кръвообращението;
  • Нормализиране нивата на триглицеридите, високото кръвно налягане и холестерола;
  • Поддържане на доброто ставно здраве, като поради противовъзпалителните си ефекти, намаляват симптоми като сутрешната скованост и болките в ставите;
  • Доброто функциониране на мозъка, борбата с депресии, синдрома на хиперактивност с дефицит на внимание (ADHD) и други;
  • Увеличаване на имунитета и жизнеността.

Многобройни експериментални изследвания показват, че високите нива на DHA подобряват мозъчните функции, повишават вниманието и жизнеността, устойчивостта на натоварване и стрес, намаляват риска от депресия, имат положително въздействие върху развитието на мозъка по време на пренаталния период, в последния триместър от бременността, когато у детето завършва неговото формиране. Затова се препоръчва допълнителен прием на Омега-3, както по време на бременността, така и след раждането.

Омега-3 полиненаситените мастни киселини може да облекчат някои форми на дерматит, да помогнат на пушачите срещу хронична обструктивна белодробна болест и да намалят вероятността от рецидив на болестта на Крон.

Изследвания, проведени от експерти в тази област, са установили, че човешкото тяло има голяма нужда от Омега-3 мастни киселини, които се откриват в около 60% от липидите в мозъка, ретината и в мембраните на всички клетки, поддържайки ги гъвкави и пропускливи.

Омега-3 DHA и ЕРА не могат да бъдат произведени от нашия организъм и поради това трябва да бъдат набавяни чрез храната или с качествени хранителни добавки като Омега-3 на исландския производител LYSI (ЛИЗИ).

Състав на продукта: Омега-3 рибено масло, естествен лимонов овкусител (1% vol), добавени антиоксиданти (естествени токофероли)

Хранителна информация за 5мл:

Енергия:                                                           170 kJ/41 kcal
Мазнини:                                                                   4,6 g
Наситени мастни киселини:                                    1,2 g
Мононенаситени мастни киселини:                       1,2 g
Полиненаситени мастни киселини:                        2,2 g, от които:
               Омега-3 мастни киселини:                    1,541 g
                                                               EPA            0,736 g
                                                               DHA            0,460 g
Въглехидрати:                                                             0 g
Протеини:                                                                    0 g

Препоръчителна дневна доза: 1 чаена лъжичка (5мл) на ден. Бутилката съдържа 48 дневни дози.

Деца, възрастни и хора в напреднала възраст могат да се възползват от чистотата, ефикасността и добрия вкус на рибените масла на световноизвестния исландски производител LYSI, с традиция от 1938г.

Открийте тайната на ЖИЗНЕНОСТТА И ДЪЛГОЛЕТИЕТО с LYSI, ИСТИНСКО ИСЛАНДСКО РИБЕНО МАСЛО!

За МОЗЪКА, СЪРЦЕТО и ЗРЕНИЕТО

Този продукт е хранителна добавка. Приемът на хранителни добавки не бива да замества разнообразната и балансирана храна и здравословния начин на живот. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на хладно, сухо място, без пряка слънчева светлина; след отваряне на бутилката, съхранявайте в хладилник. Пазете далеч от погледа и достъпа на деца. Когато се съхранява в хладилник рибеното масло може да помътнее. Това не влияе на качеството на продукта.

Произведено и пакетирано: LYSI HF. Рейкявик, ИСЛАНДИЯ, www.lysi.is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *