LYSI МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА , Натурално, 240 ml

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Традиционно Чисто Натурално – Истинско исландско рибено масло

Маслото от черен дроб на треска в капсулите на LYSI e натурално масло от черен дроб на треска, получено от най-висококачествената суровина от Северния Атлантически океан и e полезнo за малки, големи и хора в напреднала възраст. Маслото се извлича от черния дроб на рибата треска и е богато на витамини А и D. То е идеален източник на витамини D и А, необходими за осигуряване на нормалния растеж на зъбите и костите и нормалното зрение.

Витамин D, наречен също “противорахитен витамин”, допринася допълнително и за имунитета.

Доказано е, при изследване на група възрастни, че достатъчно количество от витамин D осигурява нормален калциев метаболизъм, дори при прием на калций по-малък от 800mg/ден; Обаче, консумация на повече от 1200 мг/ден, без прием на витамин D, не може да осигури нормално ниво на калций, необходимо за здравето на костите. Следователно, маслото от черен дроб на треска, благодарение на съдържанието на витамин D, има благоприятен ефект за предотвратяване на остеопороза.

Маслото от черен дроб на треска е също и добър източник на омега-3 мастни киселини, които играят важна роля в развитието на мозъка и централната нервна система и е доказано, че помагат за поддържане на добрата памет и дори в борба с някои форми на депресия. Друга мастна киселина, която е в състава на маслото от черен дроб на треска, е ЕРА, за която е доказано, че играе важна роля за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Омега-3 мастните киселини са важни за:

  • Превенция на сърдечно-съдови заболявания и аритмии и подобряване на кръвообращението;
  • Нормализиране нивата на триглицеридите, високото кръвно налягане и холестерола;
  • Поддържане на доброто ставно здраве, като поради противовъзпалителните си ефекти, намаляват симптоми като сутрешната скованост и болките в ставите.
  • Доброто функциониране на мозъка, борбата с депресии, синдрома на хиперактивност с дефицит на внимание (ADHD) и други;
  • Увеличаване на имунитета и жизнеността.

Изследвания, проведени от експерти в тази област, са установили, че човешкото тяло има голяма нужда от Омега-3 мастни киселини, които се откриват в около 60% от липидите в мозъка, ретината и в мембраните на всички клетки, поддържайки ги гъвкави и пропускливи.

Омега-3 DHA и ЕРА не могат да бъдат произведени от нашия организъм и поради това трябва да бъдат набавяни чрез храната или с качествени хранителни добавки като Омега-3 добавките на исландския производител LYSI (ЛИЗИ).

Маслото от черен дроб на треска е полезно за цялостното здраве на организма и за предотвратяване на чести заболявания.

Исландците имат дългогодишна традиция в използването на продуктите LYSI и при признаци за разболяване първият съвет, който ще ви дадат е: “Вземи малко LYSI!”

Състав на продукта: Масло от черен дроб на треска, Витамин Е (dl-алфа-токоферил ацетат), Витамин А (ретинил палмитат), Витамин D (холекалциферол)

Хранителна информация за: 5 мл 10 мл
Енергия 170 kJ/ 41kcal 340 kJ/ 81kcal
Мазнини с типичен състав: 4,6 g 9,2 g
Наситени 0,8 g 1,6 g
Мононенаситени 2,3 g 4,6 g
Полиненаситени, от които: 1,5 g 3,0 g
Омега -3 мастни киселини 1,081 g 2,162 g
DHA 0,460 g 0,920 g
ЕPA 0,345 g 0,690 g
Въглехидрати 0 g 0 g
Протеини 0 g 0 g
Витамин Е(dl-алфа-токоферил ацетат) 4,6 mg(38% ПДД*) 9,2 mg(77% ПДД*)
Витамин А(ретинил палмитат) 230 μg(29% ПДД*) 460 μg(58% ПДД*)
Витамин D (холекалциферол) 4,6 μg(92% ПДД*) 9,2 μg(184% ПДД*)

*Препоръчителна дневна доза

Препоръчителна дневна доза:
Деца от 1 до 5 годишна възраст: 1 чаена лъжичка (5 ml)
Деца над 5 год. и възрастни: 2 чаени лъжички (10 ml)

Дозата може да се раздели в отделни приеми и може да се приема преди или след храна.

Открийте тайната на ЖИЗНЕНОСТТА И ДЪЛГОЛЕТИЕТО с LYSI, ИСТИНСКО ИСЛАНДСКО РИБЕНО МАСЛО!

За МОЗЪКА, СЪРЦЕТО и ЗРЕНИЕТО

Този продукт е хранителна добавка. Приемът на хранителни добавки не бива да замества разнообразната и балансирана храна или здравословния начин на живот. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на хладно, сухо място, без пряка слънчева светлина; след отваряне на бутилката, съхранявайте в хладилник. Пазете далеч от погледа и достъпа на деца. Когато се охлади, маслото може да помътнее, което не се отразява на качеството му.

Произведено и пакетирано: LYSI HF. Рейкявик, ИСЛАНДИЯ, www.lysi.is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *