LYSI ОМЕГА-3 + витамин D и КАЛЦИЙ – Здраве за костите

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Намалява Риска от ОСТЕОПОРОЗА

Омега-3 + D и Калций осигурява дневните нужди от Омега-3 и витамин D, извлечени от чисто рибено масло, които са жизненоважни за нашето тяло за задействане на естествения имунитет и ефективното усвояване на калций, необходим за поддържането на костната плътност.

Възможно е да се намали риска от Остеопороза, чрез достатъчен прием на витамин D и калций. Витамин D е съставката, която липсва най-много в диетата и поради това е важно да се взема или масло от черен дроб на треска, или витамин D под формата на добавка, за да се осигури адекватния му прием. Витамин D е от съществено значение за организма за ефективното усвояване на калция. Изследванията показват, че тези, които пият малко или никакво мляко и консумират само малки количества млечни продукти, не получават достатъчно калций. При тези обстоятелства, е препоръчително да се приемат калциеви добавки и следователно капсулите, които съдържат витамин D и омега-3 мастни киселини от рибено масло, са идеални.

Друго проучване, включващо около 900 души, показва, че допълнителният прием на витамин D може да осигури идеално ниво на калция, дори когато приемът на калций е по-малко от 800 мг/ден, само от храната. От друга страна, дори да приемаме повече от 1200 мг калций на ден, без достатъчно витамин D, не можем да достигнем идеалното ниво на калций за здравето на костите, а добре известни последици от това са рахит, остеопороза, липсващи зъби и други.

Състав на 1 капсула ОМЕГА-3 от продукта: 1 g рибено масло с 30% омега-3 мастни киселини: EPA и DHA; желатин, влагозадържащ агент (глицерин), вода, Витамин Е (dl-α-токоферил ацетат), Витамин D (холекалциферол).

Хранителна информация за 1 капсула Омега-3:
Енергия                       42,8 kJ/10,4 kcal
Мазнини                                1 g, от които:
  Наситени 0,27 g; Мононенаситени 0,25 g; Полиненаситени 0,48 g, от тях:
  Омега-3 мастни киселини             0,335 g
                                                             EPА 0,160 g
                                                            DHA 0,100 g
Въглехидрати (в обвивката)  0,10 g
Протеини (в обвивката)         0,24 g
Витамин Е                    2 mg (17% ПДД*)
Витамин D                   10 μg (200% ПДД*)

Състав и хранителна информация за 2 таблетки КАЛЦИЙ от продукта: Калций (калциев карбонат) 800 mg (100% ПДД*);  малтодекстрин, стабилизатори (микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий), антислепващи агенти (стеаринова киселина,  магнезиев стеарат), глазиращ агент (хидроксипропилметил целулоза), влагозадържащ агент (глицерин).

* Препоръчителна дневна доза

Препоръчителна дневна доза за възрастни: 1 капсула Омега-3 и 2 таблетки Калций. Опаковката съдържа 30 дневни дози.

Открийте тайната на ЖИЗНЕНОСТТА И ДЪЛГОЛЕТИЕТО с LYSI, ИСТИНСКО ИСЛАНДСКО РИБЕНО МАСЛО!

За МОЗЪКА, СЪРЦЕТО и ЗРЕНИЕТО

Този продукт е хранителна добавка. Приемът на хранителни добавки не бива да замества разнообразната и балансирана храна или здравословния начин на живот. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на хладно, сухо място, без пряка слънчева светлина. Пазете далеч от погледа и достъпа на деца.

Произведено и пакетирано: LYSI HF. Рейкявик, ИСЛАНДИЯ, www.lysi.is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *